Mukavasti metrolla

◀ Takaisin

Metro on energiatehokas ja ilmastoystävällinen liikenneväline, joka pystyy kuljettamaan nopeasti suuria ihmismääriä. Tästä syystä metrolinja ulottuu lähivuosina myös länteen. Länsimetron käyttöönotto vähentää merkittävästi kasvihuonepäästöjä ja parantaa ilman laatua Länsiväylän tuntumassa Espoossa ja Länsi-Helsingissä.

Metron automatisointi parantaa energiatehokkuutta entisestään. Esimerkiksi kiihdyttäminen ja jarruttaminen voidaan automatisoida optimaaliseksi. Metron sähkönkulutusta on voitu vähentää ajettua linjakilometriä kohden myös jäänmurskaus- ja sulatuskoneella, jota kutsutaan jäämursuksi. Se pitää virtakiskon alustan puhtaana lumesta ja jäästä ja auttaa metrojunia kulkemaan tasaisesti myös talvella.

Helsingin kaupungin ympäristöpolitiikassa keskeisin tavoite on hiilineutraali Helsinki vuoteen 2050 mennessä. Tavoitteen saavuttamisessa metroliikenteen kasvattamisella on vahva sijansa.

Metro, kuten myös raitiovaunut, saavat jatkuvasti hyviä arvosanoja matkustajatyytyväisyyttä mittaavissa kyselyissä.

◀ Takaisin

Mukavasti metrolla

Metro

Metrojunia Helsingissä liikennöi HKL-Metroliikenne HSL:n tilauksesta. Metroliikenteen matkustajamäärä vuosittain on noin 65 miljoonaa.

Metroliikenne on ympäristön kannalta tehokas liikennemuoto. Metroliikenteen sähkönkulutus matkustajakilometriä kohden on kaupunkiliikenteen pienin.

Metrovarikon energian-, veden- ja kemikaalien kulutusta seurataan ja turhaa energian- ja vedenhukkaa vältetään pitämällä laitteet kunnossa. Junapesukone kierrättää noin 85 prosenttia käyttämästään vedestä: tämä säästää merkittävästi puhdasta vettä.

Metro vauhdissa