HKL

◀ Takaisin

Onko mahdollista matkustaa puhtaasti ilman päästöjä? Kyllä on. Sinä itse olet moottori, kun taitat matkan kävellen, pyöräillen tai vaikkapa rullaluistimilla tai potkulaudalla.

Jos valitset moottoriajoneuvon, sinun kannattaa valita joukkoliikenneväline. Tehokkaasti hoidettu joukkoliikenne kuormittaa ympäristöä vähemmän kuin yksityisautoilu.

Kaikkein vähäisimmät päästöt tulevat raideliikenteestä, kuten metrosta ja raitiovaunuista, sillä eivät aiheuta laisinkaan hiilidioksidipäästöjä. Ekologisuutta lisäävät myös näiden liikennevälineiden suuri kuljetuskapasiteetti ja kaluston pitkä käyttöikä. Yksi metrojuna kuljettaa saman verran matkustajia kuin jopa 700 henkilöautoa.

Liikenne tuottaa vajaan neljänneksi pääkaupunkiseudun kaikista hiilidioksidipäästöistä. Liikenteen päästöistä henkilöautojen osuus on yli 50 prosenttia, muun tieliikenteen 35 prosenttia, laivaliikenteen 9 prosenttia ja raideliikenteen 2 prosenttia.

Metro- ja raitiovaunuliikenne on hiilidioksidivapaata. Metron ja raitiovaunujen liikennöinnin ympäristövaikutukset rajautuvat niiden käyttämään sähköenergiaan ja sen tuottamisen tapaan.

HKL käyttää metron ja raitiovaunujen liikennöinnissä puhtaasti tuotettua energiaa: vesi- ja tuulivoimaa. Kulje siis puhtaasti raiteilla!

◀ Takaisin

HKL

HKL

HKL eli Helsingin kaupungin liikennelaitos on raitiovaunujen ja metrojunien liikennöitsijä ja joukkoliikenneinfran omistaja ja ylläpitäjä. Tytäryhtiönsä Suomenlinnan Liikenteen kanssa HKL järjestää myös Suomenlinnan lauttaliikenteen.

Toimimme läheisessä yhteistyössä liikenteen tilaajan ja suunnittelijan HSL:n eli Helsingin seudun liikenteen kanssa.

Helsingissä tehdään vuodessa noin 252 miljoonaa joukkoliikennematkaa, joista noin puolet tehdään HKL:n kyydissä: metrolla, raitiovaunulla tai Suomenlinnan lautalla.

Metro tulee tunneliin